page contents
The curtain store

Vouwgordijnen laten maken

Vouwgordijnen, wat zijn de specifieke eigenschappen?

Vouwgordijnen zijn een populaire vorm van raamdecoratie die bestaat uit een stuk stof dat in brede plooien omhoog wordt getrokken. Het vouwgordijn wordt aan het raam bevestigd met behulp van een koordmechanisme of een kettingbedieningssysteem. Vouwgordijnen kunnen worden gemaakt van verschillende soorten stof, zoals katoen, linnen, polyester en zijde, en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins.

Als je op zoek bent naar op maat gemaakte vouwgordijnen, zijn er verschillende technische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste is het belangrijk om de exacte breedte en hoogte van het raam op te meten om de juiste afmetingen van het vouwgordijn te kunnen bepalen. Het is ook belangrijk om te bepalen hoe het vouwgordijn aan het raamkozijn wordt bevestigd, aangezien verschillende bevestigingsopties beschikbaar zijn, zoals boven- of achterbevestiging.

Een ander technisch aspect van vouwgordijnen is de keuze van het type stof. Elk type stof heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn bijvoorbeeld linnen vouwgordijnen licht en luchtig, terwijl katoenen vouwgordijnen duurzaam zijn en gemakkelijk te onderhouden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kleur en het patroon van de stof, die moeten passen bij de rest van het interieur.

Het proces van het op maat laten maken van vouwgordijnen omvat het snijden van de stof op maat, het naaien van de stof in plooien en het bevestigen van de bedieningsmechanismen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedieningsmechanismen gemakkelijk te gebruiken zijn en dat het vouwgordijn veilig is om te bedienen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het vouwgordijn op de juiste manier wordt bevestigd en stevig genoeg is om het gewicht van de stof te dragen.

Het is aan te raden om een professioneel bedrijf (The Curtain Store) in te schakelen om vouwgordijnen op maat te laten maken. Zo ben je verzekerd van een goede kwaliteit en een juiste plaatsing. Het vergelijken van verschillende offertes kan ook helpen bij het vinden van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Door op technische aspecten te letten en de juiste stof en afmetingen te kiezen, kun je ervoor zorgen dat jouw op maat gemaakte vouwgordijnen perfect passen bij jouw interieur en functionele behoeften.

 

 

VOUWGORDIJNEN OP MAAT LATEN MAKEN

Geef even een seintje

Neem contact met ons op, en we maken samen een afspraak om te kijken hoe we ook van uw kamer een pareltje kunnen maken. Misschien kunt u alvast onze overige gordijntypes bekijken, het kan u al op ideeën brengen! Als u hang- of overgordijnen op maat wil laten maken, op onze ‘werkwijze‘ pagina hebben we beschreven hoe wij dat altijd aanpakken.

 

 

HOME «  GORDIJN TYPE «  VOUWGORDIJNEN LATEN MAKEN