page contents
The curtain store

Gordijnen Begrippenlijst

Gordijnen laten maken alfabetische begrippenlijst

Blinds op maat laten maken
Blinds zijn een type raamdecoratie dat kan worden gebruikt voor privacy, lichtregeling en decoratie. Ze bestaan uit lamellen of latten die kunnen worden gekanteld of opgetrokken om de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt aan te passen. Blinds zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, metaal, kunststof en stof. Ze kunnen handmatig worden bediend met een koord of stok, of ze kunnen worden gemotoriseerd voor gemak. Blinds zijn een populaire keuze voor huiseigenaren en bedrijven vanwege hun functionaliteit en esthetiek. Vraag The Curtain Store voor een gratis afspraak bij u thuis of op de zaak!

Drapes op maat laten maken
Drapes, ook wel bekend als theatergordijnen of podiumgordijnen, zijn zware gordijnen die vaak gebruikt worden in theater- en bioscoopzalen. Ze zijn gemaakt van dik materiaal zoals fluweel of velours en worden opgehangen aan zware gordijnrails om ervoor te zorgen dat ze soepel open en dicht kunnen schuiven. Drapes hebben niet alleen een esthetische functie, maar worden ook gebruikt voor het beheersen van de akoestiek in de ruimte en het blokkeren van licht van buitenaf. Ze worden vaak op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen om te passen bij de stijl van de ruimte. Klassiek maar zeer mooi, laat ons u inspireren!

Dubbele plisségordijnen op maat laten maken
Dubbele plisségordijnen zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit twee parallelle plisségordijnen die onafhankelijk van elkaar kunnen worden bewogen om de lichtinval en privacy te regelen. Ze bieden een strakke en moderne uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen om bij elk interieur te passen. Dubbele plisségordijnen zijn ook zeer energiezuinig omdat de honingraatstructuur helpt bij het isoleren van het raam en het verminderen van energiekosten. Voor deze gordijnenvariatie één adres; The Curtain Store

Duette op maat laten maken
Duette is een soort raamdecoratie waarbij er een dubbele laag stof wordt gebruikt die in de vorm van een honingraat is gevouwen. Dit resulteert in een isolerende werking en zorgt ervoor dat warmte binnen blijft in de winter en buiten blijft in de zomer. Daarnaast biedt het ook privacy en zorgt het voor een geluiddempend effect. Duette is uiteraard verkrijgbaar in verschillende stofsoorten en kleuren bij The Curtain Store!

Duo-rolgordijnen op maat laten maken
Duo-rolgordijnen zijn een type raamdecoratie bestaande uit twee lagen stof die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, waardoor je de lichtinval kunt regelen en privacy kunt behouden. Het bovenste deel van het gordijn is gemaakt van doorschijnende stof terwijl het onderste deel van ondoorzichtige stof is gemaakt. Dit zorgt voor een zachte filtering van het daglicht en een verbeterde privacy. Duo-rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en kunnen worden aangepast aan de afmetingen van het raam. The Curtain Store maakt het voor u!

Gordijnrails op maat laten maken
Gordijnrails zijn een belangrijk onderdeel van raamdecoratie. Het is de basis waarop de gordijnen worden opgehangen en zorgt ervoor dat deze gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten. Gordijnrails zijn er in verschillende soorten, materialen en maten. Zo zijn er rails van metaal, aluminium en kunststof. Ook kunnen ze worden ingebouwd of op het plafond of de wand worden gemonteerd. Bij het kiezen van gordijnrails is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de gordijnen en de grootte van het raam. Zo kan de juiste rails worden gekozen om de gordijnen optimaal te laten functioneren en er esthetisch mooi uit te laten zien. Wij komen alles opmeten en vooral … netjes installeren!

Honinggraadgordijnen op maat laten maken
Honinggraadgordijnen, ook wel bekend als duette gordijnen, zijn een type raamdecoratie die bestaan uit twee lagen stof met een honingraatstructuur ertussen. De structuur zorgt voor een isolerende werking die helpt bij het reguleren van de temperatuur in de kamer, waardoor ze zeer energiezuinig zijn. Honinggraadgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen en maten en bieden een strakke en moderne uitstraling die past bij elk interieur. De honingraatstructuur zorgt ook voor een betere geluidsisolatie en privacy, en het gordijn kan worden geopend van boven naar beneden of van beneden naar boven, afhankelijk van uw behoeften. The Curtain Store komt alles bij opmeten én installeren!

Horgordijnen op maat laten maken
Horgordijnen zijn raamdecoraties die voorkomen dat insecten en andere kleine dieren uw huis binnenkomen terwijl u geniet van frisse lucht. Ze worden meestal gebruikt in de zomer en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen, van eenvoudige gaasgordijnen tot sierlijke decoraties. Horgordijnen zijn ideaal voor deuren en ramen die vaak worden geopend en gesloten, en kunnen worden bevestigd met klittenband, magneten of touw. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te verwijderen, en kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Horgordijnen zijn een handige en praktische oplossing voor het verminderen van insecten in uw huis zonder afbreuk te doen aan de luchtcirculatie.

Houten jaloezieën op maat laten maken
Houten jaloezieën zijn een stijlvolle raamdecoratie optie gemaakt van natuurlijk hout. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen om bij elk interieur te passen. Houten jaloezieën bieden de mogelijkheid om de lichtinval en privacy te regelen door de kantelbare lamellen. Ze zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden door simpelweg af te stoffen of af te nemen met een vochtige doek. Neem contact op met ons en we laten u verschillende voorbeelden zien, bij u thuis!

Lamellen met textielen bekleding op maat laten maken
Lamellen met textielen bekleding zijn een variant van de verticale lamellen die een extra decoratieve uitstraling geven aan je raamdecoratie. In plaats van de gebruikelijke plastic of aluminium lamellen, zijn deze lamellen bekleed met textiel. Dit kan variëren van zachte stoffen zoals katoen of linnen tot meer stevige stoffen zoals polyester of nylon. De textielbekleding kan verschillende kleuren, patronen en texturen hebben om aan te sluiten bij je interieurstijl. Lamellen met textielen bekleding bieden naast de decoratieve waarde ook de functionaliteit van licht- en privacycontrole die verticale lamellen bieden. Uiteraard is deze optie bij ons ook beschikbaar!

Multishades op maat laten maken
Multishades, ook wel bekend als facetteshades of roljaloezieën, zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit twee lagen stof met transparante en niet-transparante strepen die in elkaar verweven zijn. Door het verstellen van de positie van de stoflagen kan de lichtinval en de privacy gemakkelijk worden geregeld. Multishades zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten en bieden een moderne uitstraling die past bij elk interieur. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn duurzaam, waardoor ze een praktische keuze zijn voor elk huishouden. Daarnaast bieden ze ook een efficiënte zonwering, waardoor de ruimte koeler blijft tijdens warme dagen. Graag komen we bij u onze voorbeelden laten zien, geef maar een seintje!

Netstof op maat laten maken
Netstof is een type raamdecoratie gemaakt van een fijne, doorzichtige stof met een open weefpatroon. Het wordt vaak gebruikt als voering voor andere raamdecoraties, zoals gordijnen, om privacy te bieden terwijl het licht nog steeds door de ramen kan stromen. Netstoffen kunnen ook worden gebruikt als standalone raamdecoratie voor een luchtige, zachte uitstraling. Netstoffen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen om bij verschillende interieurstijlen te passen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen gewassen worden in de wasmachine.

Opgespannen raamdecoratie op maat laten maken
Opgespannen raamdecoratie, ook wel bekend als plafondspanners, zijn een type raamdecoratie dat direct aan het plafond of de muur wordt bevestigd, in plaats van aan het raamkozijn. Ze bieden een minimalistische uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen. Opgespannen raamdecoratie kan gebruikt worden om privacy te bieden, de lichtinval te reguleren en als zonwering. Ze zijn ook ideaal voor ramen met ongebruikelijke vormen of maten, omdat ze op maat kunnen worden gemaakt. Voor meer info stuur ons een berichtje of bel (0032 474 486190)

Organza op maat laten maken
Organza is een transparante en fijn geweven stof die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals raamdecoratie, trouwjurken en tafelkleden. De stof is licht en luchtig en heeft een glanzende afwerking, waardoor het een elegante uitstraling heeft. Organza wordt meestal gemaakt van zijde, maar kan ook worden geproduceerd met synthetische vezels zoals nylon of polyester. Door de transparante kwaliteit is het een populaire keuze voor gordijnen of als lichtfilterende laag onder andere stoffen. Organza kan worden gelaagd met andere stoffen om een meer dimentieel effect te creëren. Vraag naar meer info!

Paneeljaloezieën op maat laten maken
Paneeljaloezieën, ook wel bekend als paneelgordijnen, zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit meerdere verticale panelen die naast elkaar hangen en afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Ze bieden een strakke en moderne uitstraling die past bij elk interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stoffen en maten. Paneeljaloezieën zijn ideaal voor grotere ramen of schuifdeuren en bieden efficiënte zonwering en privacy. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals met een koord, ketting of afstandsbediening. Wij laten u graag veel mooie voorbeelden zien, The Curtain Store! (omgeving Pelt; Noord-Limburg, Nederlands Brabant)

Plakplastic op maat laten maken
Plakplastic, ook wel bekend als zelfklevende folie, is een type raamdecoratie dat direct op het raamoppervlak wordt geplakt. Het kan worden gebruikt om de lichtinval te reguleren, privacy te bieden en een decoratief effect toe te voegen aan het raam. Plakplastic is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afmetingen en kan gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd zonder het oppervlak te beschadigen. Het is een goedkope en praktische oplossing voor het opfrissen van oudere ramen of het toevoegen van tijdelijke decoratie aan de ruimte.

Plisségordijnen op maat laten maken
Plisségordijnen zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit een enkele stoflaag die in elkaar wordt gevouwen in een harmonica-achtig patroon. Ze bieden een strakke en moderne uitstraling die past bij elk interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten. Plisségordijnen bieden efficiënte zonwering, privacy en kunnen de lichtinval reguleren. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals met een koord, handgreep of elektrische motor. Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar in verschillende types, waaronder dubbele en top-down/bottom-up, die extra functionaliteit bieden. The Curtain Store is ijzersterk in plisségordijnen!

Plisségordijnen met top down/bottom up systeem op maat laten maken
Plisségordijnen met top down/bottom up systeem bieden flexibiliteit en privacy beheersing. Dit type gordijnen heeft een mechanisme waarmee je de boven- en onderkant van het gordijn onafhankelijk van elkaar kunt verplaatsen. Hierdoor kun je het gordijn op elke gewenste hoogte plaatsen en licht binnenlaten terwijl je nog steeds privacy behoudt. Het top down/bottom up systeem is vooral handig voor ramen op ooghoogte of voor kamers die zich op de begane grond bevinden, waarbij privacy een belangrijke overweging is. Het is ook handig voor het reguleren van de hoeveelheid licht die binnenkomt en het verminderen van verblinding. Voor deze speciale optie kunt u uiteraard ook terecht bij The Curtain Store!

Raamfolie op maat laten maken
Raamfolie is een dunne, zelfklevende laag die op de ruiten kan worden aangebracht voor privacy, decoratie of zonwering. Het kan in verschillende kleuren, patronen en gradaties van doorzichtigheid komen en kan worden aangebracht op ramen van huizen, kantoren, voertuigen en andere glazen oppervlakken. Naast het blokkeren van ongewenste inkijk kan raamfolie ook helpen om de warmteoverdracht te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren. Het kan ook bescherming bieden tegen schadelijke UV-stralen en glasbreuk voorkomen bij ongelukken.

Rokken op maat laten maken
Rokken raamdecoratie is een type raamdecoratie dat bestaat uit een enkele stof die om het raamkozijn is gedrapeerd, waardoor een rokachtig effect ontstaat. Ze bieden een zachte en romantische uitstraling die past bij een klassiek interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en stoffen. Rokken raamdecoratie kan de lichtinval reguleren en biedt enige privacy. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen op verschillende manieren worden bevestigd, zoals met klittenband, haken of ringen. Rokken raamdecoratie is ook een betaalbare optie voor het opfrissen van oudere ramen of het toevoegen van een decoratief accent aan de kamer. Voor advies van The Curtain Store, ga naar onze contactpagina!

Roman shades op maat laten maken
Roman shades zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit een enkele stoflaag die horizontaal wordt geplooid in een opeenvolging van vouwen wanneer ze worden opgetrokken. Ze bieden een strakke en moderne uitstraling die past bij elk interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten. Roman shades bieden efficiënte zonwering, privacy en kunnen de lichtinval reguleren. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals met een koord, handgreep of elektrische motor. Roman shades zijn ook verkrijgbaar in verschillende types, zoals platte en geplooide, die extra textuur en dimensie bieden aan de raamdecoratie. Wij van The Curtain Store helpen u kiezen!

Rolgordijnen op maat laten maken
Rolgordijnen zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit een enkele stoflaag die opgerold wordt op een buis wanneer ze omhoog worden getrokken. Ze bieden een strakke en moderne uitstraling die past bij elk interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten. Rolgordijnen bieden efficiënte zonwering, privacy en kunnen de lichtinval reguleren. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals met een koord, handgreep of elektrische motor. Rolgordijnen zijn ook verkrijgbaar in verschillende types, zoals verduisterende en thermische, die extra functies bieden. Ze zijn een populaire en veelzijdige keuze voor elk raam. Laat ons u adviseren … The Curtain Store!

Rollo’s op maat laten maken
Rollo’s zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit een enkele stoflaag die om een buis wordt gewikkeld wanneer ze omhoog worden getrokken. Ze bieden een strakke en minimalistische uitstraling die past bij elk interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten. Rollo’s bieden efficiënte zonwering, privacy en kunnen de lichtinval reguleren. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen op verschillende manieren worden bediend, zoals met een koord, handgreep of elektrische motor. Rollo’s zijn een populaire en betaalbare keuze voor elk raam en kunnen op maat worden gemaakt om perfect te passen. Wij maken deze Rollo’s graag voor u!

Schuifpanelen op maat laten maken
Schuifpanelen zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit grote stoffen panelen die in een railsysteem aan het plafond of aan de muur hangen. Ze bieden een eigentijdse en strakke uitstraling die past bij een modern interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en materialen zoals stof, bamboe en hout. Schuifpanelen bieden efficiënte zonwering, privacy en kunnen de lichtinval reguleren. Ze zijn ook een ideale oplossing voor grote ramen of schuifdeuren. Schuifpanelen kunnen gemakkelijk opzij worden geschoven om het volledige raam vrij te maken en kunnen ook worden gebruikt als een scheidingswand om een ruimte op te delen. The Curtain Store komt graag deze panelen opmeten en netjes installeren!

Shutters op maat laten maken
Shutters zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit houten luiken met horizontale lamellen die kunnen worden geopend en gesloten. Ze bieden een stijlvolle en klassieke uitstraling die past bij elk interieur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en afmetingen. Shutters bieden efficiënte zonwering, privacy en kunnen de lichtinval reguleren. Ze zijn ook isolerend en kunnen helpen bij het verminderen van tocht en geluid. Shutters kunnen worden aangepast aan verschillende soorten ramen, waaronder ronde, driehoekige en onregelmatig gevormde ramen. Ze zijn duurzaam en kunnen worden afgewerkt met verschillende soorten verf of beits om bij de stijl van het interieur te passen. Woont u in de nabijheid van Pelt (+50 km) komen wij uw shutters opmeten en bieden we u, indien gewenst, een gratis offerte aan.

Sierlijsten op maat laten maken
Sierlijsten zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit decoratieve lijsten die langs de bovenkant of zijkant van het raam worden geplaatst. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zoals hout, kunststof en gips, en kunnen worden afgewerkt met verf of beits om bij de stijl van het interieur te passen. Sierlijsten zijn een elegante en eenvoudige manier om een raam aan te kleden en kunnen worden gecombineerd met andere soorten raamdecoratie, zoals gordijnen of blinds, voor een gelaagde uitstraling. Ze zijn ook een ideale manier om de aandacht te vestigen op de architectonische details van een ruimte en kunnen worden gebruikt om de hoogte van een kamer te accentueren. Wij laten u graag meerdere ideeën zien, gemakkelijk bij u thuis!

Sierluiken op maat laten maken
Sierluiken zijn een type raamdecoratie dat lijkt op functionele luiken, maar ze zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en worden niet gebruikt om het licht of de luchtstroom te regelen. Ze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals hout, kunststof en metaal, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waaronder rustieke, landelijke en moderne designs. Sierluiken kunnen aan de binnen- of buitenkant van een raam worden bevestigd en bieden een esthetisch aantrekkelijke manier om een raam aan te kleden en de uitstraling van een ruimte te veranderen. Ze kunnen ook worden gebruikt om de privacy te vergroten en de veiligheid van een woning te verbeteren door de illusie te wekken dat er iemand aanwezig is.

Transparante gordijnen op maat laten maken
Transparante gordijnen zijn een type raamdecoratie dat meestal is gemaakt van redelijk licht en doorschijnend materiaal, zoals voile, organza of netstof. Ze laten het natuurlijke licht door, maar bieden ook privacy en kunnen de zonnestralen filteren om verblinding te voorkomen. Transparante gordijnen zijn een veelzijdige en elegante optie die in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar is. Ze zijn ideaal voor kamers waar u wilt genieten van natuurlijk licht en tegelijkertijd privacy wilt behouden, zoals slaapkamers, woonkamers en kantoren. Bovendien kunnen ze worden gecombineerd met andere soorten raamdecoratie, zoals blinds of drapes, voor een gelaagde uitstraling en extra privacy- en lichtregelingsopties. Bel (0032) 474 486190 of mail ons!

Glassgordijnen op maat laten maken
Glasgordijnen, ook wel bekend als vitrage, zijn een type raamdecoratie dat lichtgewicht, doorschijnend materiaal gebruikt, zoals voile, netstof of organza. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met zwaardere raamdecoratie, zoals gordijnen, om extra privacy te bieden en lichtinval te reguleren. Glasgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waaronder geplooide of vlakke varianten. Ze zijn ideaal voor kamers waar u natuurlijk licht wilt laten binnenkomen, maar toch enige privacy wilt behouden, zoals woonkamers, slaapkamers en keukens. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, waardoor ze een populaire keuze zijn voor drukke huishoudens en kantoren. The Curtain Store maakt voor u elke gewenst stijl, met plezier!

Verschil tussen glasgordijnen en transparante gordijnen 
Glasgordijnen en transparante gordijnen lijken qua uiterlijk en functie op elkaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. Glasgordijnen zijn over het algemeen gemaakt van dunner materiaal, zoals voile, organza of netstof, terwijl transparante gordijnen iets dikker kunnen zijn. Daarnaast zijn glasgordijnen meestal wit en licht doorschijnend, terwijl transparante gordijnen in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Glasgordijnen worden vaak gebruikt als extra laag privacy in combinatie met zwaardere gordijnen, terwijl transparante gordijnen vaak op zichzelf worden gebruikt om een ​​zachte en luchtige uitstraling te creëren en de lichtinval te reguleren. Beide soorten gordijnen hebben hun eigen voordelen en kunnen worden afgestemd op uw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren.
The Curtain Store is sterk in beide gordijnsoorten

Verticale lamellen op maat laten maken
Verticale lamellen zijn lange, smalle stroken van verschillende materialen, zoals stof, pvc, hout of aluminium, die verticaal zijn opgehangen en kunnen worden gedraaid om de lichtinval te regelen en privacy te bieden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes en zijn geschikt voor grote ramen en schuifpuien. Verticale lamellen kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke smaak en stijlvoorkeuren door te kiezen uit verschillende kleuren, texturen en patronen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken en zijn een populaire en praktische keuze voor raamdecoratie in zowel woon- als werkruimtes. Laat u verrassen door ons, The Curtain Store. We brengen u graag een bezoekje!

Verduisteringsgordijnen op maat laten maken
Verduisteringsgordijnen zijn gemaakt van stof met een dichte weving, waardoor ze geen licht doorlaten. Ze zijn ideaal voor gebruik in slaapkamers of andere ruimtes waar volledige duisternis gewenst is, zoals home cinema’s. Verduisteringsgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze passen bij elke inrichting. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden en bieden niet alleen verduistering, maar ook extra isolatie en geluidsabsorptie. Verduisteringsgordijnen zijn een populaire keuze voor mensen die de kwaliteit van hun slaap willen verbeteren en hun slaapkamer willen verduisteren voor een goede nachtrust. Mail ons gerust en laat ons u inspireren!

Vitrages op maat laten maken
Vitrages zijn dunne, doorzichtige gordijnen die vaak worden gebruikt als raambekleding om privacy te bieden terwijl er nog steeds voldoende licht in de kamer komt. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht stof en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Vitrages worden vaak gecombineerd met dikkere gordijnen of jaloezieën voor een gelaagde look. Ze zijn gemakkelijk te wassen en te onderhouden en kunnen op verschillende manieren worden opgehangen, zoals met een roede of rails. Vitrages zijn een populaire keuze voor mensen die een lichte en luchtige uitstraling willen in hun kamer terwijl ze toch privacy behouden. Door The Curtain Store uw vitrages laten maken … een perfecte keuze!

Vliegengordijnen op maat laten maken
Vliegengordijnen zijn een type raamdecoratie dat voornamelijk wordt gebruikt om insecten buiten te houden terwijl er nog steeds frisse lucht binnenkomt. Ze bestaan uit dunne, flexibele stroken plastic of textiel die aan een rail zijn bevestigd en in elkaar grijpen wanneer ze worden geopend of gesloten. Vliegengordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen worden aangepast aan de grootte van het raam of de deuropening. Ze zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden en kunnen ook helpen bij het verminderen van stof en vuil dat in de kamer komt. Vliegengordijnen worden vaak gebruikt in zomerseizoenen of in gebieden met veel insecten, zoals buitenkeukens, patio’s of balkons.

Volle gordijnen op maat laten maken
Volle gordijnen, ook wel bekend als overgordijnen, zijn gordijnen die bedoeld zijn om een kamer volledig te verduisteren. Ze zijn vaak gemaakt van dikkere stoffen zoals fluweel, velours of katoen en zijn ontworpen om zonlicht te blokkeren en de privacy te waarborgen. Volle gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen worden aangepast aan de grootte van het raam of de deuropening. Ze kunnen worden gebruikt als stand-alone raamdecoratie of in combinatie met andere raamdecoraties, zoals transparante gordijnen of jaloezieën. Naast het creëren van een donkere en gezellige sfeer in de kamer, kunnen volle gordijnen ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast en het isoleren van de kamer tegen hitte of kou. Uiteraard maken wij zeer mooie overgordijnen, ofwel volle gordijnen genaamd. Onze topper!

Verschil tussen hanggordijnen en volle- of overgordijnen
Het verschil tussen hanggordijnen en overgordijnen kan soms verwarrend zijn, omdat beide termen vaak door elkaar worden gebruikt. Over het algemeen worden hanggordijnen gebruikt om licht binnen te laten terwijl de privacy behouden blijft, terwijl overgordijnen worden gebruikt om het licht volledig te blokkeren en te isoleren.

Hanggordijnen, ook wel bekend als vitrages of glasgordijnen, zijn dunne en lichte gordijnen die voornamelijk zijn ontworpen om een zachte, diffuus licht binnen te laten terwijl ze nog steeds privacy bieden. Ze zijn vaak gemaakt van transparante of half doorzichtige stoffen zoals voile, chiffon of katoen.

Overgordijnen, ook wel bekend als volle gordijnen, zijn dikke en zware gordijnen die ontworpen zijn om het licht volledig te blokkeren en de kamer te isoleren tegen geluidsoverlast en temperatuurschommelingen. Ze zijn gemaakt van dikkere stoffen zoals fluweel, velours of katoen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.

In het kort zijn hanggordijnen bedoeld om een lichte en luchtige uitstraling te creëren en privacy te bieden, terwijl overgordijnen bedoeld zijn om volledige verduistering en isolatie te bieden. The Curtain Store laat graag, bij u thuis, het verschil zien!

Voile op maat laten maken
Voile is een lichtdoorlatende en fijne stof die vaak wordt gebruikt voor raamdecoratie. Het heeft een transparante uitstraling en geeft daardoor een subtiele en sfeervolle toevoeging aan de ruimte. Voile gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen worden gecombineerd met andere raamdecoratie zoals overgordijnen of vitrages. Voile is gemakkelijk te onderhouden en kan gewassen worden op lage temperaturen in de wasmachine. Uiteraard hebben wij verschillende stoffen voile in ons assortiment! Laat ons uw voile gordijnen maken, bij ons zit u goed!

Waves op maat laten maken
Waves is een eigentijds raamdecoratieproduct dat is ontworpen om de voordelen van gordijnen en lamellen te combineren. Het bestaat uit brede geplooide stoffen panelen die zachtjes golven, waardoor een moderne en stijlvolle uitstraling ontstaat. De panelen kunnen worden aangepast om lichtinval en privacy te regelen, en kunnen worden geleverd in verschillende transparantiegraden en kleuren. Waves kan worden gebruikt in diverse interieurs, van moderne tot klassieke, en kan op verschillende manieren worden gemonteerd, zoals aan het plafond of de muur. Waves, de moderne variant van de klassieke hanggordijnen, maken wij graag voor u!

Zijgordijnen op maat laten maken
Zijgordijnen, ook wel bekend als zijdelingse gordijnen, zijn gordijnen die aan de zijkant van een raam worden opgehangen. Ze zijn bedoeld om privacy te bieden en om het licht te filteren dat via de zijkanten van het raam naar binnen komt. Zijgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals katoen, linnen en polyester. Ze kunnen ook in verschillende stijlen worden gemaakt, van eenvoudige effen gordijnen tot gedessineerde gordijnen met franjes of kanten details. Zijgordijnen worden vaak gebruikt in combinatie met andere raamdecoraties, zoals blinds of overgordijnen, om een meer gelaagde look te creëren. Wij adviseren u graag!

Zonwerende gordijnen op maat laten maken
Zonwerende gordijnen zijn ontworpen om de hoeveelheid zonlicht die een kamer binnenkomt te verminderen en om de warmteoverdracht van buiten naar binnen te verminderen. Deze gordijnen zijn vaak gemaakt van een dichte stof die het zonlicht blokkeert en bieden daardoor een effectieve bescherming tegen verblinding en hitte. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen en kunnen zowel als standalone gordijnen worden gebruikt als in combinatie met andere raamdecoraties, zoals blinds of overgordijnen. Zonwerende gordijnen zijn vooral populair in kantoren, slaapkamers en woonkamers waar bescherming tegen de zon gewenst is. Één seintje naar The Curtain Store en we komen (gratis) bij u langs!

 

GORDIJNEN OP MAAT LATEN MAKEN

Geef even een seintje

Neem contact met ons op, en we maken samen een afspraak om te kijken hoe we ook van uw kamer een pareltje kunnen maken. Misschien kunt u alvast onze overige gordijntypes bekijken, het kan u al op ideeën brengen! Als u hang- of overgordijnen op maat wil laten maken, op onze ‘werkwijze‘ pagina hebben we beschreven hoe wij dat altijd aanpakken.

 

 

HOME «  GORDIJNEN BEGRIPPENLIJST