page contents
The curtain store

Rolgordijnen laten maken

Rolgordijnen, wat zijn de specifieke eigenschappen?

Rolgordijnen zijn een populaire vorm van raamdecoratie die bestaan uit een stuk stof dat omhoog en omlaag wordt gerold met behulp van een koordmechanisme of een veerbedieningssysteem. De stof van een rolgordijn kan bestaan uit verschillende materialen, zoals polyester, katoen, linnen, zijde en PVC. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins, waardoor je altijd een passende variant kunt vinden voor jouw interieur.

Als je op zoek bent naar op maat gemaakte rolgordijnen, zijn er verschillende technische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Het is belangrijk om de juiste afmetingen van het raam te bepalen om ervoor te zorgen dat het rolgordijn perfect past. Ook de montageopties zijn belangrijk, aangezien je kunt kiezen voor montage aan de binnen- of buitenzijde van het raamkozijn.

Een ander technisch aspect van rolgordijnen is de keuze van de stof. Elke stof heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn bijvoorbeeld polyester rolgordijnen duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, terwijl linnen rolgordijnen licht en luchtig zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de kleur en het patroon van de stof, die moeten passen bij de rest van het interieur.

Het proces van het op maat laten maken van rolgordijnen omvat het snijden van de stof op maat, het monteren van het bedieningsmechanisme en het monteren van de bevestigingsbeugels. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bedieningsmechanisme gemakkelijk te gebruiken is en dat het rolgordijn veilig is om te bedienen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het rolgordijn op de juiste manier wordt bevestigd en stevig genoeg is om het gewicht van de stof te dragen.

Het is aan te raden om een professioneel bedrijf, ‘The Curtain Store’, in te schakelen om rolgordijnen op maat te laten maken. Zo ben je verzekerd van een goede kwaliteit en een juiste plaatsing. Het vergelijken van verschillende offertes kan ook helpen bij het vinden van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Door op technische aspecten te letten en de juiste stof en afmetingen te kiezen, kun je ervoor zorgen dat jouw op maat gemaakte rolgordijnen perfect passen bij jouw interieur en functionele behoeften.

 

 

ROLGORDIJNEN OP MAAT LATEN MAKEN

Geef even een seintje

Neem contact met ons op, en we maken samen een afspraak om te kijken hoe we ook van uw kamer een pareltje kunnen maken. Misschien kunt u alvast onze overige gordijntypes bekijken, het kan u al op ideeën brengen! Als u hang- of overgordijnen op maat wil laten maken, op onze ‘werkwijze‘ pagina hebben we beschreven hoe wij dat altijd aanpakken.

 

 

HOME «  GORDIJN TYPE «  ROLGORDIJNEN LATEN MAKEN