page contents
The curtain store

Hanggordijnen laten maken

Hanggordijnen of ‘Waves’, wat zijn de specifieke eigenschappen?

Hanggordijnen.  Je vindt ze met enkele- of een dubbele plooi. De allernieuwste trend zijn echter de ‘waves’ hanggordijnen.

Hanggordijnen, ook wel bekend als gewone gordijnen of overgordijnen, zijn een van de meest populaire vormen van raamdecoratie. Ze zijn gemaakt van stof en worden aan een rail of roede bevestigd om te voorkomen dat licht en tocht in de kamer komen. Hanggordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en kleuren en kunnen worden aangepast aan de grootte van het raam.

Als je op zoek bent naar hanggordijnen op maat, is het belangrijk om de juiste technische specificaties te kennen. Je moet de juiste breedte en hoogte van het raam opnemen, zodat je de gordijnen op de juiste maat kunt laten maken. Je moet ook kiezen tussen verschillende ophangsystemen, zoals een rail of roede, en de juiste stof en voering kiezen voor je specifieke behoeften.

Het proces van het laten maken van hanggordijnen op maat omvat het snijden van de stof op maat, het naaien van de panelen aan elkaar en het bevestigen van de gordijnen aan de ophangsystemen. Het is belangrijk om een professionele naaister of een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van gordijnen op maat te raadplegen om ervoor te zorgen dat je gordijnen van hoge kwaliteit krijgt die perfect passen bij je interieur, ‘The Curtain Store’ dus!

Bovendien is het belangrijk om te overwegen welk type voering je wilt gebruiken voor je gordijnen. Een voering kan helpen om tocht te verminderen en de kamer koel te houden tijdens de zomermaanden, of kan helpen om warmte vast te houden tijdens de wintermaanden. Er zijn verschillende soorten voeringen beschikbaar, waaronder verduisterende voeringen en thermische voeringen.

Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen en de verschillende opties te vergelijken voordat je de keuze voor ‘The Curtain Store’ maakt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je gordijnen van hoge kwaliteit krijgt voor een redelijke prijs. Professioneel gemaakte hanggordijnen kunnen niet alleen een esthetisch aantrekkelijke aanvulling zijn op je interieur, maar ook helpen om privacy te bieden en het licht in je kamer te regelen.

De modere Waves hanggordijnen zijn gordijnen die geplooid zijn volgens een speciaal golfeffect, waardoor ze een moderne en strakke uitstraling hebben. De plooien zijn gelijkmatig verdeeld over de breedte van het gordijn en vormen een golvend patroon. Bij het openen of sluiten van het gordijn bewegen de golven soepel en gelijkmatig. De waves hanggordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren, en kunnen op maat worden gemaakt voor elke raamgrootte. Bij het laten maken van waves hanggordijnen is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van het raam en de gewenste afwerking, zoals de keuze van de rail en de manier waarop het gordijn wordt bevestigd. Ook kan het raadzaam zijn om ons in te schakelen voor het opmeten en installeren van de gordijnen, om ervoor te zorgen dat ze perfect passen en optimaal functioneren.

 

 

HANGGORDIJNEN OP MAAT LATEN MAKEN

Geef even een seintje

Neem contact met ons op, en we maken samen een afspraak om te kijken hoe we ook van uw kamer een pareltje kunnen maken. Misschien kunt u alvast onze overige gordijntypes bekijken, het kan u al op ideeën brengen! Als u hang- of overgordijnen op maat wil laten maken, op onze ‘werkwijze‘ pagina hebben we beschreven hoe wij dat altijd aanpakken.

 

 

HOME «  GORDIJN TYPE «  HANGGORDIJNEN LATEN MAKEN