page contents
The curtain store

Glasgordijnen laten maken

Glasgordijnen, wat zijn de specifieke eigenschappen?

Glasgordijnen zijn een lichtdoorlatende vorm van raamdecoratie die voornamelijk worden gebruikt voor privacy en sfeerverlichting in huis. Ze worden meestal gemaakt van dunne, transparante stoffen zoals voile, batist of organza en worden opgehangen aan een dunne rails of roede, zodat ze langs het raam kunnen schuiven.

Als je op zoek bent naar op maat gemaakte glasgordijnen, zijn er verschillende technische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Het is belangrijk om de juiste afmetingen van het raam te bepalen om ervoor te zorgen dat de gordijnen perfect passen. Ook de montageopties zijn belangrijk, aangezien je kunt kiezen voor montage aan de binnen- of buitenzijde van het raamkozijn.

Een ander technisch aspect van glasgordijnen is de keuze van de stof. Elke stof heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn bijvoorbeeld voile glasgordijnen licht en luchtig, terwijl batist glasgordijnen steviger zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de kleur en het patroon van de stof, die moeten passen bij de rest van het interieur.

Het proces van het op maat laten maken van glasgordijnen omvat het snijden van de stof op maat, het monteren van de rails of roede en het monteren van de bevestigingsbeugels. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de rails of roede gemakkelijk te gebruiken zijn en dat de gordijnen veilig zijn om te bedienen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de gordijnen op de juiste manier worden bevestigd en stevig genoeg zijn om het gewicht van de stof te dragen.

Het is aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen om glasgordijnen op maat te laten maken. Zo ben je verzekerd van een goede kwaliteit en een juiste plaatsing. Het vergelijken van verschillende offertes kan ook helpen bij het vinden van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Door op technische aspecten te letten en de juiste stof en afmetingen te kiezen, kun je ervoor zorgen dat jouw op maat gemaakte glasgordijnen perfect passen bij jouw interieur en functionele behoeften. Wij, ‘The Curtain Store’, helpen u graag!

 

 

GLASGORDIJNEN OP MAAT LATEN MAKEN

Geef even een seintje

Neem contact met ons op, en we maken samen een afspraak om te kijken hoe we ook van uw kamer een pareltje kunnen maken. Misschien kunt u alvast onze overige gordijntypes bekijken, het kan u al op ideeën brengen! Als u hang- of overgordijnen op maat wil laten maken, op onze ‘werkwijze‘ pagina hebben we beschreven hoe wij dat altijd aanpakken.

 

 

HOME «  GORDIJN TYPE «  GLASGORDIJNEN LATEN MAKEN